x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul Marko Attila, urmărit penal pentru abuz în serviciu, în dosarul retrocedărilor ilegale. Citeşte comunicatul DNA

Deputatul Marko Attila, urmărit penal pentru abuz în serviciu, în dosarul retrocedărilor ilegale. Citeşte comunicatul DNA

21 Noi 2014   •   08:13
Deputatul Marko Attila, urmărit penal pentru abuz în serviciu, în dosarul retrocedărilor ilegale. Citeşte comunicatul DNA

Deputatul UDMR Marko Attila este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârşită în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), anunță DNA într-un comunicat.

Attila este anchetat în dosarul în care a fost reţinută şi şefa DIICOT, Alina Bica, referitor la reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi Emil Nuţiu, expert evaluator, iar faţă de Sergiu Diacomatu, membru al aceleiaşi comisii din ANRP, şi faţă de omul de afaceri Stelian Gheorghe s-a dispus măsura controlului judiciar pe toată perioada desfăşurării urmăririi penale.

Anterior, au fost reţinuţi șefa DIICOT, Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, membri ai aceleiaşi comisii la data faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut aceeaşi infracţiune.

'Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase'', informează DNA.


×