x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi la contrabandiştii din Timiş. Poliţiştii au pus în aplicare 54 de mandate de aducere la audieri

Descinderi la contrabandiştii din Timiş. Poliţiştii au pus în aplicare 54 de mandate de aducere la audieri

01 Oct 2014   •   08:32
Descinderi la contrabandiştii din Timiş. Poliţiştii au pus în aplicare 54 de mandate de aducere la audieri

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Timiş şi cu jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, au descins, în această dimineaţă, la 54 de adrese din judeţ, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă.

Acţiunea se derulează sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare.

"Din martie, poliţiştii de frontieră au iniţiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei reţele de contrabandişti de alcool şi ţigări. Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă", a declarat, pentru Agerpres, Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Din actele efectuate în cauză, poliţiştii de frontieră s-au sesizat în legătură cu activităţile infracţionale desfăşurate de mai multe persoane, în cauză stabilindu-se existenţa şi funcţionarea unei grupări infracţionale constituite din persoane implicate, în diferite forme de participaţie, în colectarea şi revânzarea ţigaretelor de contrabandă.

În prezent, sunt în desfăşurare 54 de percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Timiş, în localităţile Sânnicolau Mare, Dudeşti Vechi, Variaş, Lovrin, Igriş, Cenad, Teremia Mare, Saravale, şi Valcani, fiind puse în aplicare tot atâtea mandate de aducere pentru audieri.

"Acţiunea din această dimineaţă este desfăşurată în urma unui flagrant pe frontiera verde, care a avut loc în cursul nopţii, unde au fost depistaţi doi cetăţeni români care încercau să introducă ilegal în ţară 4.000 de pachete cu ţigări", a precizat Leş.

×