x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi la evazionişti. Poliţiştii fac percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. Prejudiciul este de 3 milioane de euro

Descinderi la evazionişti. Poliţiştii fac percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. Prejudiciul este de 3 milioane de euro

08 Sep 2014   •   09:34
Descinderi la evazionişti. Poliţiştii fac percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. Prejudiciul este de 3 milioane de euro

Ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor efectuează luni şapte percheziţii în judeţele Ilfov şi Giurgiu, şi în Bucureşti la domiciliile unor suspecţi şi la sediile unor firme care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Zece persoane vor fi aduse la audieri, în funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate în urma percheziţiilor, urmând a fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare, arată sursa citată.

"În scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013 în valoare de aproximativ 10 milioane de euro", se arată în comunicatul IGPR.

Din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Percheziţiile sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi la ele mai participă reprezentanţi ai inspectoratelor judeţene de poliţie din Giurgiu şi Ilfov. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

×
Subiecte în articol: descinderi evaziune fiscala perchezitii