x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descoperire de SENZAŢIE la Babadag! Ar putea revoluţiona PALEONTOLOGIA în zonă

Descoperire de SENZAŢIE la Babadag! Ar putea revoluţiona PALEONTOLOGIA în zonă

30 Iun 2014   •   19:36
Descoperire de SENZAŢIE la Babadag! Ar putea revoluţiona  PALEONTOLOGIA în zonă

Un tulcean din oraşul Babadag a descoperit pe malul lacului din apropierea localităţii mai multe fragmente fosilizate de os provenind de la un animal preistoric de mari dimensiuni.

Fragmentele au fost descoperite după ce faleza de pe malul sudic al lacului Babadag s-a prăbuşit, acestea fiind preluate luni de Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi predate Institutului de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) pentru a fi studiate, conservate şi expuse.

'Deocamdată nu cunoaştem cu precizie frecvenţa descoperirilor similare din această parte a ţării, însă este posibil ca fragmentele fosilizate de animale preistorice identificate să fie, până în prezent, unicat pentru zona Dobrogei de Nord', a declarat directorul DJC, Iulian Vizauer, citat de Agerpres.

ICEM urmează să ia legătura cu specialişti în domeniu din Bucureşti şi Cluj pentru a studia piesele paleontologice recuperate, după care acestea vor fi expuse la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării din municipiul Tulcea unde se va constitui o colecţie specială care va purta numele donatorului.

Situat în apropierea cetăţii Enisala, oraşul Babadag a fost locuit se pare încă din secolul XI î. Hr., potrivit unor descoperiri arheologice.

[foto wikipedia]

×
Subiecte în articol: paleontologie babadag fosile