x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descoperire uimitoare sub o piramidă din Teotihuacan, Mexic

Descoperire uimitoare sub o piramidă din Teotihuacan, Mexic

26 Apr 2015   •   11:11
Descoperire uimitoare sub o piramidă din Teotihuacan, Mexic

Arheologul Sergio Gomez a descoperit mercur lichid într-un tunel aflat sub o piramidă din Teotihuacan din Mexic.

Gomez a anunțat, vineri, că a descoperit mari cantități de mercur lichid într-o încăpere aflată sub piramida Șarpelui cu Pene, a treia cea mai mare din Teotihuacan.

Arheologul mexican a petrecut ultimii șase ani excavând și săpând un tunel a cărui intrare a fost descoperită în 2003, după 1800 de ani de căutări. La sfârșitul anului trecut, Gomez a anunțat că a descoperit trei încăperi aflate la capătul tunelului, lung de aproape 92 de metri. În apropierea intrării încăperilor, arheologii au descoperit o mică comoară cu obiecte cel putin stranii, statuete de jad, rămășițe pământești ale unui jaguar, o cutie plină cu scoici sculptate și mingi de cauciuc, relatează The Guardian.

Gomez crede că prezența mercurului ar putea indica faptul că s-ar afla în apropierea unui mormânt regal. Acest lucru ar fi o premieră pentru Teotihiacan, dupa zeci de ani de excavări și sute de ani de mistere cre invăluie acest oraș antic.

Mercurul este deosebit de toxic pentru organism dacă este expus îndelung acestui metal. Acest element chimic, aparent, nu avea niciun folos practic pentru Mesoamericani. Dar, a fost escoperit și în alte trei situri arheologice, două mayașe și unul olmec.

×
Subiecte în articol: piramida teotihuacan piramida mexic