x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezastru: 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar, testați pozitiv pentru COVID-19!

Dezastru: 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar, testați pozitiv pentru COVID-19!

31 Mar 2020   •   20:22
Dezastru: 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar, testați pozitiv pentru COVID-19!

Un număr de 27 de persoane, între care 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) au fost testate pozitiv pentru coronavirus, potrivit raportării managerului instituției. Este anchetă epidemiologică la SUUB.

Conform raportării managerului Spitalului Universitar de Urgență București au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, dintre care 17 cadre medicale și 10 pacienți.

„De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate. Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și al pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB. Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ”, a transmis, marți seara, GCS.

Ca urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului.

Astfel, cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19).

(sursa: Mediafax)

×