x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvăluiri: Cine a vrut să-l ucidă pe Nicolae Ceauşescu VIDEO

Dezvăluiri: Cine a vrut să-l ucidă pe Nicolae Ceauşescu VIDEO

15 Apr 2014   •   10:13
Dezvăluiri: Cine a vrut să-l ucidă pe Nicolae Ceauşescu VIDEO

De-a lungul timpului au existat mai multe tentative de asasinare a cuplului de dictatori Ceauşescu. Probabil cea mai cunoscută a fost cea a grupului condus de clujeanul Raul Volcinschi, în anul 1983, dar mai există şi altele.

SONDAJ: Nicolae Ceauşescu ar câştiga detaşat alegerile din România

Poate cea mai cunoscută tentativă de asasinare a cuplului de dictatori Ceauşescu a fost cea a grupului condus de clujeanul Raul Volcinschi, în anul 1983.

"Epoca de Aur": Cum prezenta propaganda ceauşistă România LUMINOASĂ în cea mai CENUŞIE perioadă VIDEO

Atentatul a fost organizat de un nucleu de intelectuali, constituit in 1981. Ulterior, cei trei l-au cooptat in grup pe Raul Volcinschi, fost detinut politic, care a devenit in timp coordonatorul actiunii de eliminare a liderului de la Bucuresti. La rândul său, Volcinschi a reusit sa atraga in complot alte trei persoane, Petre Nastase, Viorel Roventiu si Nicolae Stanciu, soferi de meserie

Rudele lui Nicolae Ceauşescu trăiesc pe banii statului. Uite în ce casă stă cumnata dictatorului


Complotistii au aflat ca, la 17 septembrie 1983, Nicolae Ceausescu urma sa efectueze o vizita la CAP-ul din comuna Gostinu, judetul Giurgiu. Însă, pentru a pune în aplicare planul, aveau nevoie arme. Astfel, în noaptea de 8 spre 9 septembrie 1983, soferii au spart sediul Militiei din comuna Osica de Sus, judetul Olt, de unde au furat doua mitraliere, 500 de cartuse si 8 incarcatoare.

Mai multe detalii despre complotul de asasinare al lui Nicolae Ceauşescu pe RomâniaTV.net

×