x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi dezvăluiri despre echipa procurorilor de la Bolintineanu. Au anchetat zeci de bolnavi de cancer şi schizofrenici în dosarul "Reţetelor false"

Noi dezvăluiri despre echipa procurorilor de la Bolintineanu. Au anchetat zeci de bolnavi de cancer şi schizofrenici în dosarul "Reţetelor false"

08 Iul 2013   •   21:48
Noi dezvăluiri despre echipa procurorilor de la Bolintineanu. Au anchetat zeci de bolnavi de cancer şi schizofrenici în dosarul "Reţetelor false"
Sursa foto: Bogdan Staicu

Procurorii care au navalit peste elevi la Liceul Dimitrie Bolintineanu au semanat teroare si printre bolnavii de cancer, scrie luju.ro Sute de pacienti, unii dintre ei aflati in faza terminala, au fost saltati din paturi pentru a fi audiati in dosarul “Retetelor false”, de aceiasi procurori din cazul fraudarii examenului de bacalaureat, printre care purtatorul de cuvant al Parchetului Bogdan Staicu.

Aceeasi echipa de procurori a lucrat in mod identic si in dosarul “Retetelor false”, in care, in decembrie 2012, au fost trimisi in judecata noua medici si 20 de farmacisti pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, luare si dare de mita si spalare de bani, intrucat ar fi fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu aproximativ 2.000.000 de lei.

In acest dosar a lucrat, potrivit unor surse, un colectiv largit de anchetatori, chiar daca in final rechizitoriul a fost semnat de doar trei procurori. Printre cei care au instrumentat dosarul s-au numarat si procurorii Ileana Adina Mocioaca, cea care a intocmit referatul privind arestarea preventiva a directoarei Liceului Dimitrie Bolintineanu, si purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei Bogdan Staicu (foto). Procurorii din dosarul "Retelor false" au abuzat de proceduri poate chiar mai mult decat in cazul elevilor de la Dimitrie Bolintineanu. Dupa cum reiese din actele de urmarire penala, procurorii de la Parchetul condus de Remus Budai au audiat cateva sute de pacienti, majoritatea dintre ei fiind bolnavi de cancer sau diagnosticati cu schizofrenie. Multi dintre ei au ajuns insa la audieri, cu escorta, insotiti de politisti, dupa ce procurorii au emis pe numele lor direct mandate de aducere, fara ca in prealabil oamenii sa fi fost citati.

Mai multe informatii, pe Luju.ro


×