x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din ce în ce mai mulți români aleg circuite turistice de Revelion

Din ce în ce mai mulți români aleg circuite turistice de Revelion

29 Dec 2021   •   14:40
Din ce în ce mai mulți români aleg circuite turistice de Revelion

Tot mai mulți români aleg să își petreacă Revelionul în circuite, printre cele mai vândute fiind cele din Panama – Costa Rica, Mexic, Liban sau Tunisia, potrivit consultanților unei agenții de turism.

Din ce în ce mai mulți români aleg să-și petreacă trecerea dintre ani în cadrul unor circuite turistice, unde au ocazia să viziteze multe obiective și chiar mai multe țări.

Potrivit consultanților DAL Travel, românii profită de relaxările din mai multe țări îndepărtate, exotice și aleg orice destinație cu mai puține restricții.

Pentru Revelion, cel mai repede s-a vândut circuitul în Panama – Costa Rica, urmat de Croaziera de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor, apoi Revelioanele în Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, Tanzania – Zanzibar, Mexic, Liban, Sri Lanka și Egipt.

Alte destinații solicitate de Revelion au fost Turcia (Cappadocia), Portugalia, Tunisia, Iordania, Uzbekistan și Paris.

„Majoritatea turiștilor noștri au optat pentru un Revelion activ, pachetele turistice constând în circuite. Observăm dorința crescută a românilor de a călători și de a face un turism activ, de a descoperi cât mai multe obiective și destinații. Am constatat această tendință pe tot parcursul anului care tocmai se încheie și prefigurăm apetitul turiștilor noștri pentru călătorii complexe, către destinații îndepărtate, exotice și pentru 2022. Pentru ultima parte a iernii, avem deja multe cereri pentru circuite în SUA (Miami), Jamaica, Egipt, Sri Lanka, Pakistanul de Nord și de Sud, Islanda, Madeira, Zanzibar și multe altele”, precizează Daniela Nedelcu, director general al agenției.

Consultanții au realizat și o retrospectivă a anului 2021. În prima parte a anului destinația care s-a bucurat de un real succes a fost Tanzania – Zanzibar, urmată de Egipt.

Alte destinații căutate în primăvara anului 2021 au fost Costa Rica și Albania. Ca produse turistice inedite, circuitul în Uganda care a fost relansat și marele circuit al Columbiei s-au bucurat de un real succes.

De Paște, cele mai solicitate programe au fost pentru Etiopia, Turcia de Sud Est, Albania și Portugalia.

Destinația vedetă a verii 2021 a fost Italia, unde au fost 16 plecări din iunie până în septembrie, sub formă de circuite cu însoțitor de grup sau private tour-uri cu maxim 7 persoane însoțite de un ghid român. Pe locul 2 în sezonul estival a fost Islanda, iar alte destinații care au avut parte de succes în perioada iunie-septembrie au fost Franța, Azore – Madeira sau circuitul insulelor Azore.

Ca produse de toamnă, începând cu luna septembrie au început circuitele exotice, precum: Panama - Columbia - Ecuador – Galapagos, Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, Africa de Sud, Egipt și Croazieră pe Nil, Maroc, Turcia de Sud - Est, iar noutatea lunii a fost Pakistanul de Nord.

În lunile octombrie și noiembrie, turiștii români au preferat circuite în America Centrală, în Egipt (cu Croazieră pe Nil inclusă), în Islanda (cu observarea Aurorei Boreale), dar și în destinații precum Mexic, Asia Centrală – Uzbekistan.

Noutatea absolută a toamnei a fost circuitul în Sudan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: revelion români