x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinel Staicu, amendat cu 10 milioane de lei

Dinel Staicu, amendat cu 10 milioane de lei

21 Feb 2004   •   00:00

Dinel Staicu a fost amendat ieri cu 10 milioane de lei de magistratii Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti.

"Penalizarea" patronului FC Craiova a fost decisa in urma absentei sale de la procesul prin care judecatorii militari intentioneaza sa reconstituie dosarul procesului din 25 decembrie 1989, finalizat cu executia sotilor Ceausescu.

Constatand absenta din arhive a acestui dosar, presedintele TMTB a dispus, la sfarsitul lui 2003, reconstituirea sa. Chemarea lui Dinel Staicu in fata instantei a fost decisa in urma declarat iilor din presa, in care el afirma ca ar detine dosarul. In lipsa lui Dinel, magistratii militari i-au audiat pe ziaristii George Paunescu si Narcis Dragoi, cei care au publicat afirmatiile lui Dinel Staicu.

Pentru termenul urmator al acestui proces, stabilit pentru data de 12 martie, a fost citata majoritatea participantilor la procesul sotilor Ceausescu, persoane oficiale care atunci au avut legatura cu dosarul disparut in conditii misterioase. Este vorba despre gen. mag. Dan Voinea, reprezentantul acuzarii din cadrul procesului, gen. mag. Ion Nistor, avocatul numit din oficiu al sotilor Ceausescu, Jean Tanase, fostul grefier-sef al sedintei de judecata, precum si Gelu Voican Voiculescu si dr. Vladimir Belis, fostul director al IML, medicul legist care a intocmit certificatele de deces ale lui Nicolae si Elena Ceausescu. (Vasile Surcel)

×
Subiecte în articol: observator