x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ACCIDENT MUNTENEGRU. Directorul firmei de transport: Cei doi şoferi ai autocarului au respectat timpii de odihnă

ACCIDENT MUNTENEGRU. Directorul firmei de transport: Cei doi şoferi ai autocarului au respectat timpii de odihnă

24 Iun 2013   •   11:06
ACCIDENT MUNTENEGRU. Directorul firmei de transport: Cei doi şoferi ai autocarului au respectat timpii de odihnă

Directorul Gregory Tour, Ștefan Grigore, a declarat , în această dimineaţă, că cei doi şoferi ai autocarului care s-a prăbușit duminică într-o prăpastie din Muntenegru au respectat timpii de odihnă și de lucru şi că autocarul avea verificările tehnice la zi. Grigore a precizat că, pentru o mai bună comunicare cu autoritățile din Muntenegru, directorul de transport se va deplasa la fața locului pentru a primi toate informațiile.

Potrivit lui Ştefan Grigore, autocarul de 3 stele era prevăzut cu 49 de locuri plus alte două suplimentare și era condus de doi șoferi angajați ai societății, foarte experiementați, cu analizele medicale făcute în luna martie.

„Noi avem în fiecare an 7 - 10 circuite pe acest traseu. Nu ne-am mai confruntat niciodată cu o astfel de situație. Nu am avut probleme de 8 ani de zile. Timpii de odihnă ai șoferilor au fost respectați. Nu știm exact ce s-a întâmplat acolo, nu avem informații legate de turiști, de aceea îl vom trimite pe directorul nostru de transport acolo pentru o comunicare mai directă cu autoritățile”, a spus Ștefan Grigore, potrivit b1.ro. Acesta a precizat că societatea are toate documentele conform reglementărilor în vigoare, având și asigurare pentru bagaje și pasageri.

19 persoane și-au pierdut viața în accidentul de autocar produs duminică în Muntenegru. Informaţia a fost confirmată de Ministerul de Interne din Muntenegru, după ce, anterior, Ministerul român al Afacerilor Externe anunţa că 18 români şi-au pierdut viaţa şi 29 au fost răniţi. Şase dintre aceştia se află în continuare în stare gravă la spital.

Ministerul român de Externe a convocat o celulă de criză, iar o aeronavă de la MAPN a fost trimisă în Muntenegru. Totodată, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a decis să plece de urgență la Podgorița.

×