x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dividende pentru peste 600.000 de actionari

Dividende pentru peste 600.000 de actionari

29 Mai 2004   •   00:00

Ministerul Economiei a mandatat reprezentantii institutiei in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) Petrom sa voteze pentru acordarea de divindende in suma de 1.020,9 miliarde lei din profitul obtinut de compania petroliera in 2003.

Adunarea Generala a Actionarilor hotarase, la sfarsitul lunii aprilie, ca Petrom sa utilizeze 1.134 miliarde de lei din profitul net de 1.440 miliarde de lei obtinut anul trecut pentru acoperirea pierderilor rezultate din trecerea la standardele internationale de contabilitate, pierderi necompensate din profitul anului 2002. In AGEA desfasurata marti, Ministerul Economiei si Comertului a revenit asupra deciziei anterioare. Acordarea de divindende in valoare de 1.020,9 miliarde lei se va face catre un numar de 629.028 actionari, insa modalitatea de plata nu a fost inca stabilita. Valoarea divindendului brut este de 26,7 lei pe actiune. Compania a inregistrat in 2003 o cifra de afaceri de 71.345 miliarde lei si un profit brut de 3.198 miliarde lei. (Catalin Budescu)

Notificare la Consiliul Concurentei

Tranzactia de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului (SNP) Petrom va trebui notificata Consiliului Concurentei, intrucat poate determina distorsiuni ale mediului concurential, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde. Acesta a mai spus ca institutia pe care o conduce va decide in privinta actiunilor in acest caz numai dupa ce va fi notificata de catre partile implicate cu privire la detaliile tranzactiei.

×
Subiecte în articol: observator