x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DN 67B şi DN 7, în zona staţiunii Călimăneşti, blocate de căderi de pietre şi aluviuni

DN 67B şi DN 7, în zona staţiunii Călimăneşti, blocate de căderi de pietre şi aluviuni

29 Iul 2014   •   15:42
DN 67B şi DN 7, în zona staţiunii Călimăneşti, blocate de căderi de pietre şi aluviuni

Două noi drumuri naţionale au fost blocate marţi după-amiază, DN 67B şi DN 7, în zona staţiunii Călimăneşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Alina Teodorescu.

"DN 67 B a fost blocat în jurul orei 15.00 şi DN 7 pe raza localităţii Călimăneşti în urma căderilor de pietre. Govora, Olăneşti şi Băbeni sunt în prezent afectate de inundaţii şi viituri. Poliţiştii vâlceni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic, depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc. fără o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă", a precizat Teodorescu, conform Agerpres.

În Râmnicu Vâlcea, râul Olăneşti se apropie de debitul Oltului, inundând gospodării din Băile Olăneşti, Păuşeşti Măglaşi şi Vlădeşti.

×