x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Blejnar, „implicat în activitatea infracţională”

DNA: Blejnar, „implicat în activitatea infracţională”

de Monica Iordache Apostol    |    19 Iul 2011   •   21:00
DNA: Blejnar, „implicat în activitatea infracţională”

Documentele care demonstreaza anchetarea sefului ANAF, Sorin Blej­nar, de procurorii DNA, au fost pu­blicate aseara de site-ul pressalert.ro. Pagini din rechizitoriul procurorilor DNA, intocmit pe 14 iunie 2011, au fost publicate, in facsimil, pe site-ul respectiv.

In document numele lui Sorin Blejnar apare printre cei fata de care procurorii DNA au decis disjun­ge­rea si continuarea cercetarilor pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. In rechizitoriu, procurorii fac referire la declaratiile unor inculpati din care 'rezulta ca in activitatea in­frac­tionala au fost implicati si numitii Mateut Aurel, Blejnar Sorin (...), fapt pentru care se va dispune disjungerea materialului de urmarire penala fata de acestia cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita'.

De asemenea, se mai precizeaza ca 'urmeaza a se disjunge cauza in vederea continuarii cercetarilor pri­vind faptele de luare de mita, in le­ga­tu­ra cu care au rezultat indicii te­mei­nice, ca urmare a cercetarilor efectuate in dosarul 54/P/2008, anterior momentului la care acesta a fost conexat la prezenta cauza. Cauza dis­junsa va fi declinata spre competenta solutionare Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara'.

Cu o seara inainte, Sorin Blejnar declara, la Antena 3, ca nu stie sa se afle in vizorul DNA. 'Am aflat de la cei de la biroul de presa. Nu am cunostinta sa fiu anchetat in vreun dosar cu privire la fapte de coruptie. Am un singur dosar unde am calitate de martor, am fost la DNA, am dat declaratii. Cred ca este din nou o joaca prin care se incearca sa se puna o pata pe institutie, pe mine', afirma Blejnar, sustinand ca informatia este o simpla speculatie a presei.

Alaturi de seful ANAF, Sorin Blej­nar, si chestorul Ioan Buda, seful Politiei de Frontiera Romane, un alt nume important va fi anchetat de DNA in dosarul disjuns dupa in­toc­mi­rea rechizitoriului pentru lotul 2 Mo­ravita – fostul sef al Auto­ri­tatii Na­tionale a Vamilor, Radu Mar­ginean. 'Intrucat Verdet Gheor­ghe (fost vames la Moravita, trimis in judecata de DNA – n.a.) a declarat, intre altele, ca la sfarsitul primaverii anului 2010 i-ar fi remis numitului Marginean Radu Traian – vice­pre­se­dinte al ANAF si director al ANV – suma de 4.000 lei pentru a interveni pentru ca Darac Florinel Geo sa fie mentinut in functia de sef de tura la Biroul Vamal Naidas, astfel ca se va dispune disjungerea cauzei pentru efectuarea de cercetari sub acest aspect', se arata in rechizi­to­riul procurorilor.

Citeste si Blejnar, anchetat in dosarul spagii din vami

×
Subiecte în articol: dosar dna luare de mita sorin blejnar