x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu. El este acuzat de fapte comise în timpul campaniei electorale

DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu. El este acuzat de fapte comise în timpul campaniei electorale

23 Apr 2014   •   21:37
DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu. El este acuzat de fapte comise în timpul campaniei electorale

Şeful DNA a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit pentru a solicita preşedintelui Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Zeci de mii de pui grill
Într-un comunicat al DNA transmis ieri Agerpres se precizează că din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000-60.000 pui grill (60-80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

“Cererea de încuviinţare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală. Astfel, din probele administrate rezultă că infracţiunea ce ar fi fost săvârşită de inculpat este sancţionată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe ca lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, se mai spune în comunicat.

DNA susţine că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

Sursa citată precizează că detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă.


×
Subiecte în articol: Florin Popescu