x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA explică de ce îşi va alimenta maşinile din benzinăriile Lukoil, companie care face obiectul unei anchete penale

DNA explică de ce îşi va alimenta maşinile din benzinăriile Lukoil, companie care face obiectul unei anchete penale

22 Sep 2015   •   22:18
DNA explică de ce îşi va alimenta maşinile din benzinăriile Lukoil, companie care face obiectul unei anchete penale

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că nu poate elimina din procedura de licitaţie persoanele fizice sau juridice anchetate penal.

Precizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie vine ca replică a unui articol cu titlul "DNA îşi va alimenta maşinile din benzinăriile Lukoil în următorii 4 ani, în urma unei licitaţii publice. Parchetul General tocmai a pus sechestru de 2 miliarde euro pe active ale Lukoil".

"Procedura în urma căreia a fost atribuit contractul menţionat în articol a fost licitaţie deschisă desfăşurată prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). La licitaţie s-au înscris trei ofertanţi, iar oferta câştigătoare a fost declarată în conformitate cu dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice - criteriul 'preţul cel mai scăzut'. În urma clasamentului făcut în funcţie de criteriul sus menţionat, a fost declarată câştigătoare oferta SC Lukoil România SRL", se arată într-un comunicat al DNA remis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în termenul prevăzut de lege, nu a fost depusă nicio contestaţie de către ceilalţi competitori participanţi la licitaţie, prin urmare contractul cadru a fost încheiat la data de 16 septembrie 2015.

"Potrivit OUG 34/ 2006, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare la această dată, autorităţile contractante nu au posibilitatea să elimine din procedura de licitaţie acele persoane fizice sau juridice care fac obiectul unor anchete penale", susţine DNA.

×
Subiecte în articol: Lukoil dna