x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi ”ţărani”, reţinuţi pentru agricultură penală. Culturi de marijuana, descoperite în comune din Dolj şi Timiş

Doi ”ţărani”, reţinuţi pentru agricultură penală. Culturi de marijuana, descoperite în comune din Dolj şi Timiş

de Andreea Căprescu    |    15 Sep 2011   •   14:13
Doi ”ţărani”, reţinuţi pentru agricultură penală. Culturi de marijuana, descoperite în comune din Dolj şi Timiş

Doi craioveni au fost prinsi in flagrant de politistii de la Crima Organizata avand asupra lor 15 grame de cannabis. Oamenii legii i-au oprit in trafic pe cei doi tineri de 26 si respectiv 30 de ani, iar drogurile au fost descoperite in interiorul masinii cu care acestia se deplasau pe ruta DN 70 Caracal – Craiova. Din cercetari a rezultat ca acea cantitate de stupefiant provenea dintr-o cultura de cannabis, plantata in urma cu cateva luni pe un teren agricol din comuna doljeana Circea. Din acel loc, organele de ancheta au recoltat si ridicat mai bine de 3,700 de kilograme masa verde de cannabis. Procurorii au dispus deja retinerea pentru 24 de ore a unuia dintre suspecti, celalalt fiind cercetat in stare de libertate. Ambii sunt anchetati pentru comiterea infractiunii de cultivare si trafic ilicit de droguri de risc.

UPDTATE – Conform unor informatii de ultima ora furnizate de IGPR, 29 de tineri sunt suspectati ca au procurat, portionat si distribuit importante cantitati de cannabis, in Bucuresti si in judetul Teleorman. Potrivit unui comunicat oficial, timp de aproximativ sapte luni, politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti – Serviciul Antidrog si Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Teleorman, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucuresti au probat activitatea infractionala a acestei retele, una dintre cele mai importante de distributie a cannabisului si rezinei de cannabis care actiona pe raza municipiului Bucuresti si in judetul Teleorman. In urma perchezitiilor si a activitatilor desfasurate au fost ridicate, in total, pentru cercetari aproximativ 50 de grame de cannabis, aproximativ 2 de grame de hasis, 82 de cartuse pentru care nu se detinea autorizatie, doua cantare electronice de precizie, trei unitati de calculator, trei hard- disk-uri, un laptop, 15 telefoane mobile, 22 cartele sim, diferite inscrisuri referitoare la datoriile banesti pe care le aveau consumatorii catre traficanti, precum si diferite materiale folosite la ambalajul, portionarea si consumul de droguri




Caz similar la Timisoara

In urma cu doua zile alti doi barbati au fost prinsi in flagrant in timp ce ingrijeau si recoltau o cultura ilicita de cannabis din judetul Timis. Cantitatea totala de cannabis descoperita a fost de 15 kilograme. Mai precis, pe 13 septembrie, politistii Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, cu sprijinul de specialitate al D.G.I.P.I. si al jandarmilor din cadrul I.J.J. Timis au depistat in flagrant tot doi tineri, care venisera sa ingrijeasca si sa recolteze o cultura ilicita de cannabis din localitatea Ortisoara, judetul Timis, plantatie constituita din 20 de plante ajunse la maturitate. Dupa ce au controlat autoturismul cu care venisera cei doi, oamenii legii au gasit sase recipiente de plastic de 5 litri, care contineau apa, si doi saci din rafie plini cu o substanta solida de culoare inchisa ce parea a fi ingrasamant natural amestecat cu pamant. Cei doi suspecti sunt si ei anchetati pentru savarsirea infractiunilor de cultivare fara drept a drogurilor de risc si detinere in vederea consumului ilicit de droguri de risc, conform Legii 143/2000.

Cannabis (Cannabis sativa) cunoscut si sub denumirea de marijuana, este o planta de canepa originara din India. Este un drog crud, format din frunzele si semintele ei. De obicei, este uscat si faramitat, apoi pus in pipe sau este transformat in tigari (jointuri) pentru fumat. Drogul cunoscut si sub forma de alte denumiri ca: iarba, ceai, majoarca, mai poate fi pus de asemenea in mancaruri sau bauturi. Marijuana variaza in concentratia sa, depinzand in mare parte de locul unde este cultivata, modul in care este cultivata, modul de preparare si de folosire. Ingredientul activ tetrahydrocannabinal (THC) este prezent in ambele sexe, atat in cel masculin cat si in cel feminin, dar cea mai mare concentratie se gaseste la floarea de sex feminin.

×