x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOLIU la UMF Iasi! Profesorul Florin Topoliceanu a murit bolnav şi singur, după ce a trăit printre gunoaie şi sobolani

DOLIU la UMF Iasi! Profesorul Florin Topoliceanu a murit bolnav şi singur, după ce a trăit printre gunoaie şi sobolani

03 Iun 2015   •   10:24
DOLIU la UMF Iasi! Profesorul Florin Topoliceanu a murit bolnav şi singur, după ce a trăit printre gunoaie şi sobolani
Sursa foto: Florin TOPOLICEANU / ziaruldeiasi.ro

Profesorul Florin Topoliceanu, considerat a fi întemeietorul Facultăţii de Bioinginerie Medicală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, s-a stins din viaţă pe 1 iunie, la vârsta de 76 de ani.

Acesta a absolvit în 1962 Facultatea de Medicină, de la UMF, şi în 1970 Facultatea de Fizică, specializarea electroradiofizică, de la Universitatea „Al.I. Cuza“. Conform reprezentanţilor UMF Iaşi, acesta a fost o persoană pasionată de „evaluarea cu acurateţe tehnică a fenomenelor biologice normale şi patologice“, având specializarea de medic fiziolog, scrie ziaruldeiasi.ro.

Florin Topoliceanu s-a născut în comuna Dolhasca, judeţul Suceava, şi şi-a legat viaţa de activitatea sa de la UMF Iaşi. A fost decan timp de zece ani al Facultăţii de Bioinginerie Medicală, pe care a înfiinţat-o, între 1994 şi 2004, iar anterior a fost şef de disciplină explorări funcţionale, în 1992.

Din 2004 a ocupat un scaun de prorector timp de două mandate, fiind responsabil cu activitatea didactică şi de cercetare, strategie şi dezvoltare.

În paralel, din martie 1996, acesta a fost şeful serviciului de Explorări Funcţionale de la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi. În 2003, profesorul a primit şi o diplomă de Inventator la Salonul Mondial al Inovării, Cercetării şi Noilor Tehnologii - EUREKA, la Bruxelles, pentru invenţia sa „Dispozitiv portabil miniaturizat pentru electrodiagnostic neuro-muscular“. Acesta a mai fost şi membru fondator şi preşedinte al Societăţii Române de Bioinginerie Medicală.

Numele sau a ajuns sa fie cunoscut in toata lumea, fiind unul dintre reprezentantii de seama in medicina romaneasca dupa anul 1990, dar in ultimii ani s-a retras din viata publica si a trait in mizerie, printre sobolani si gunoaie. De zece ani se indepartase de familie, din cauza unor procese interminabile si scandaluri, informează bzi.ro.

×