x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Donează sânge, indiferenţa ucide!

Donează sânge, indiferenţa ucide!

14 Sep 2014   •   15:22
Donează sânge, indiferenţa ucide!

Clubul de Fotbal American Bucharest Warriors s-a alăturat campaniei “Indiferenţa ucide! Donează pentru viaţă, investeşte în viitor!”, organizată de Asociaţia Moto Free Riders şi Rock’n Regie în perioada 22 - 26 septembrie.

Campania are ca scop salvarea unor vieţi prin donarea de sânge, cunoscută fiind criza acută prin care trec spitalele din România. Donatorii vor primi bonuri valorice. Echivalentul acestora în lei va fi folosit pentru ajutorarea unor copii instituţionalizaţi şi pentru susţinerea unor copii cu rezultate deosebite la învăţătură care nu posibilităţi materiale deosebite. Numărul copiilor care vor fi ajutaţi va depinde de numărul de donatori care vor participa în această campanie.

Cei care doresc să se implice în această campanie se pot prezenta în perioada menţionată la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, strada Dr Felix nr. 89, lângă Piaţa Victoriei, începând cu ora 7:30.

Condiţiile pentru a fi donator sunt: vârsta între 18 şi 60 de ani, greutate minimă 50 Kg, puls regulat, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi făcut tatuaj în ultimele şase luni, să nu se afle sub tratament pentru diferite afecţiuni.

Nu pot dona sânge femeile însărcinate, persoanele care au orice tip de hepatită, TBC, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, afecţiuni cardiace, psoriazis sau miopie forte. Detalii privind condiţiile care trebuie îndeplinite de donatori se găsesc pe site-ul Centrului de Transfuzie: http://ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html 

×