x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dorin Cioabă: Nu am cerut bani statului român, ci sprijin consular

Dorin Cioabă: Nu am cerut bani statului român, ci sprijin consular

19 Aug 2013   •   10:32
Dorin Cioabă: Nu am cerut bani statului român, ci sprijin consular

Dorin, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, a declarat că nu a cerut bani statului român pentru achitarea facturii de spitalizare a tatălui său de la spitalul din Turcia, ci sprijin consular pentru întocmirea actelor.

"Nu am cerut bani de la statul român. Noi am cerut sprijin consular pentru întocmirea actelor. De asemenea, dorim să se clarifice cu asigurarea. Tata era asigurat în România, plătea asigurările de sănătate", a explicat Dorin Cioabă.

El speră să-şi aducă tatăl "luni seară sau cel târziu marţi, în funcţie de cât de repede se rezolvă cu actele".

Împăratul Iulian al romilor a anunţat că urmează trei zile de funeralii pentru autointitulatul rege al romilor, decedat duminică în spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, după care va avea loc înmormântarea în Cimitirul Municipal din Sibiu, unde Florin Cioabă va fi înhumat lângă părinţii săi.

''Trei zile de mâine încolo vor fi funeralii, pregătiri de înmormântare. Femeile trei zile nu fac mâncare, cât e mortul în casă, mănâncă numai mâncare rece. Nu spală. Nu se piaptănă. Femeile nu poartă doliu. Nu se îmbracă în haine negre. Acestea sunt obiceiurile la noi. Bărbaţii vin trei zile la priveghi, se rânduiesc, de seara până dimineaţa. Dimineaţa le iau alţii locul, vor fi trei zile şi trei nopţi de priveghi. După asta, va fi doliu de 30 de zile, nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării. Noi suntem romii nomazi şi căldărari, sunt 27 de caste de romi'', a explicat împăratul Iulian.

El a adăugat că Florin Cioabă va fi îngropat fără sceptru şi fără coroană, acestea rămânând urmaşului său la tron. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: dorin cioaba