x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dorin Cocoş a explicat în instanță traseul ȘPĂGILOR la ANRP

Dorin Cocoş a explicat în instanță traseul ȘPĂGILOR la ANRP

15 Sep 2015   •   23:12
Dorin Cocoş a explicat în instanță traseul ȘPĂGILOR la ANRP

Dorin Cocoş a recunoscut toate faptele în dosarul ANRP- Bica 2. Omul de afaceri s-a prezentat marți în faţa magistraţilor Curţii Supreme care au judecat un nou termen în dosarul în care Dorin Cocoş, fiul acestuia Alin Cocoş, Alina Bica, Adrian Videanu dar şi Ionuț Florentin Mihăilescu sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Cocoş le a povestit judecătorilor de la ÎCCJ tot parcursul banilor dar şi cum a intrat în legătură cu cei implicaţi în dosar, informeaza B1.ro.

"Pe Gheorghe Stelian îl ştiam din 2006. Ne-am împrietenit după mai multe afaceri imobiliare. În 2010 l-am întâlnit pe Diacomatu Sergiu care mi a zis că lucrează la ANRP. Ulterior al aflat că e vicepreşedinte. Pentru că Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat să ne ajute. I-am promis bani. 2,5 milioane de euro în mai multe tranşe. I-am promis sprijin politic ca să rămână în funcţie. Diacomatu a zis că mă ajută, dar are nevoie de susţinere. Printr-o cunoştinţă am intrat în legătură cu Crinuţa Dumitrean şi i-am promis 800.000 de euro", a spus Cocoș în fața instanței.

Omul de afaceril le-a povestit magistraţilor de la Curtea Supremă tot parcursul banilor din dosar.

"Pentru al doilea dosar al lui Georghe Stelian ştiam că vrea să obţină peste 300 de milioane de euro. Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat şi 5 milioane de euro. Crinuţei Dumitrean i- am dat 1 milion de euro iar lui DrAgoş Bogdan i-am dat 800.000 de euro. Toţi banii îi dădeam în tranşe ca să ma asigur că dosarul va fi rezolvat. Atât le am zis: să rezolve dosarul, să bage despăgubiri", a completat Cocoș.

Dorin Cocoş a povestit şi cum a cunoscut-o pe Alina Bica: “Fosta mea soţie avea un teren în Snagov. Fiul meu avea nevoie de bani. Fosta soţie şi fiul au vândut terenul către Mihăilescu. Ştiam de la Mihăilescu că terenul va fi împărţit cu Alina Bica. Ştiam că ea este şefa DIICOT şi a făcut parte din ANRP! I-am spus lui Alin să vândă terenul ieftin, în rate, fără avans orice variantă doreşte Alina Bica pentru că nu se ştie niciodată. Ea era şefa DIICOT şi a fost în comisia ANRP”.

În acest dosar, Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită. Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.  

×
Subiecte în articol: Dorin Cocos