x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar după transfuzii: “ucidere din culpă”

Dosar după transfuzii: “ucidere din culpă”

de Monica Cosac    |    03 Mar 2017   •   11:26
Dosar după transfuzii: “ucidere din culpă”
Sursa foto: 21597185/Getty Images/iStockphoto

După ce, iniţial, a fost deschis un dosar de moarte suspectă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au anunţat, ieri, că fac cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în cazul celor două decese de la Spitalul Municipal “Filantropia”, survenite în urma unor transfuzii de sânge, cercetarea fiind făcută in rem. “În dosarul penal 1725/P/2017 al Parchetului Judecătoriei Craiova se fac cercetări pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

 

Expertize suplimentare

Potrivit sursei citate, pe lângă necropsia celor doi pacienţi morţi, anchetatorii au solicitat şi o expertiză medico-legală suplimentară: “În prezenta cauză penală s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale serologice de către Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti”.

Anchetatorii au mai anunţat că, în urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că femeia de 81 de ani a decedat în noaptea de 24 spre 25 februarie în Clinica de hematologie a spitalului din cauza unei insuficienţe cardio-circulatorii, infarct miocardic, iar bărbatul de 64 de ani, din cauza unei “insuficienţe cardio-respiratorii, leucemie acută mieloblastică post sindrom mielodisplazic”.

Reamintim că la şase din cei 12 pacienţi ai Spitalului “Filantropia” din Craiova care au fost supuşi, vineri, 24 februarie, unor transfuzii sanguine, au apărut reacţii adverse, iar doi dintre aceştia au murit la câteva ore de la administrarea sângelui.

După ce conducerea unităţii a sesizat Poliţia privind decesul celor doi bolnavi, potrivit procedurilor, oamenii legii au deschis un dosar de moarte suspectă.

×