x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar la PNA - Sechelariu, in consemn

Dosar la PNA - Sechelariu, in consemn

03 Feb 2005   •   00:00

Fostului primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, i-a venit randul sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor despre faptele cu iz penal pe care le-a facut pe timpul mandatelor de edil-sef.

MIRUNA PASA

Cunoscutul baron local a scapat ieri ca prin urechile acului de invinuirea oficiala care i s-ar fi adus daca se prezenta la Parchetul Anticoruptie. Motivele au fost, se pare, scuzabile de data aceasta, pentru ca avocatul sau este intr-o stare de sanatate care nu-i permite sa-si insoteasca si sa-si apere clientul. Sechelariu n-a scapat insa de consemnul la frontiera pe care procurorii l-au dispus pe numele sau, iar cat priveste prima intalnire cu anchetatorii, a fost amanata pentru data de 9 februarie, cand ii vor fi aduse la cunostinta faptele pentru care este cercetat.

FAPTE. Surse confidentiale ne-au spus insa cateva dintre faptele fostului primar pe care este posibil sa fi pus ochii procurorii anticoruptie. Una dintre ele se refera la firma SC General Proiect SA din Bacau, care la nivelul anului 2003 ar fi primit de la Primarie cateva zeci de contracte pentru proiectarea unor investitii de interes local, aproximativ 15 miliarde de lei, in conditiile in care pachetul majoritar de actiuni al SC General Proiect SA fusese cumparat in anul 2001 de firma lui Sechelariu, Selena SRL. Mai mult pe functia de presedinte al Consiliului de Administratie al firmei cu pricina era la acea vreme nimeni alta decat sotia edilului-sef, Laudeta Sechelariu.

AFACERI. Un alt punct slab al afacerilor primarului ar putea fi modul in care a cumparat activele singurei societati romanesti producatoare de hartie, Letea SA. Se pare ca firma, o adevarata bijuterie de afacere, a fost cumparata de Sechelariu la un pret mult mai mic decat merita de fapt. Dumitru Sechelariu nu este primul baron local cercetat in aceste zile de autoritatile judiciare.

"Vanatoarea" a inceput cu fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, invinuit pentru fapte de coruptie si inculpat pentru abuz in serviciu si fals. Pe aceeasi lista se regaseste si Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, care a cerut insa personal sa fie verificat de procurori pentru finantarea echipei de fotbal Unirea Focsani.

×
Subiecte în articol: observator sechelariu