x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Hrebenciuc rămâne în arest, Ioan Adam va sta în arest la domiciliu

DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Hrebenciuc rămâne în arest, Ioan Adam va sta în arest la domiciliu

26 Ian 2015   •   11:48
DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Hrebenciuc rămâne în arest, Ioan Adam va sta în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată în dosarul retrocedărilor, va rămâne în continuare în arest, în timp ce fostul deputat Ioan Adam va sta în arest la domiciliu. Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA săptămâna trecută în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată. Următoarele termene pentru verificarea din oficiu a temeiurilor măsurilor preventive au fost stabilite pentru datele de 17 februarie şi 17 martie.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (3 infracţiuni).

De asemenea, au fost trimişi în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soţia deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Braşov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuţi, judeţul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzaţiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 ha teren forestier în judeţul Bacău, în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva.

×