x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două TIR-uri au luat foc, după ce s-au ciocnit frontal, în Cluj. Ambii şoferi au rămas prinşi în cabine

Două TIR-uri au luat foc, după ce s-au ciocnit frontal, în Cluj. Ambii şoferi au rămas prinşi în cabine

24 Apr 2014   •   09:27
Două TIR-uri au luat foc, după ce s-au ciocnit frontal, în Cluj. Ambii şoferi au rămas prinşi în cabine

Doi şoferi de TIR au murit miercuri în Cluj, după ce camioanele lor s-au ciocnit frontal. În urma impactului, ambele autovehicule au luat foc şi au pus în pericol toate vehiculele care treceau prin zonă, potrivit digi24.ro. Accidentul de pe centura Vâlcele – Apahida s-a produs din cauza unuia dintre şoferi, care a încercat o depăşire neregulamentară.

Flăcări uriaşe au izbucnit după impactul dintre cele două tiruri, iar echipajele SMURD nu au putut să intervină decât după aproape două ore, când pompierii au stins incendiul. Şoferii au rămas prinşi în cabinele autocamioanelor.

Unul dintre autovehicule, având număr de Cluj şi care transporta celuloză, a ars în întregime. Din informaţiile furnizate de poliţişti, este cel care a intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu celălalt autocamion.

Martor a fost şoferul unui autoturism implicat şi el în accident: „Mergeam cu 65 km la oră în spatele tirului, pe sensul de mers spre Vâlcele. Din partea cealaltă am văzut cum îşi schimbă direcţia de mers celălalt TIR, îl loveşte frontal cabină în cabină, şi eu fiind la 20 de metri în spatele lor, am frânat, dar totuşi am intrat în partea dreaptă a tirului. După maxim un minut a luat foc, din cabină n-a mai ieşit nimeni. Am început să sunăm, a fost o dâră de fum, şi am încercat să ne retragem că am ştiut că va fi un incendiu”, a relatat şoferul Radu Gherman.

După accident, circulaţia pe drumul de centură a fost blocată timp de mai multe ore.

×