x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragasani - Masini furate de copil de avocat

Dragasani - Masini furate de copil de avocat

03 Iul 2004   •   00:00

Politistii de la Biroul Judiciar din cadrul Politiei Dragasani au descoperit in oras mai multe masini care fusesera declarate ca fiind furate din diferite localitati din tara.

COPIE FIDELA. Politia din Sibiu a primit anul trecut o reclamatie privind furtul unui Espero. Masina fusese furata din Sibiu. Pagubitul, din Calafat, venise in vizita la soacra. Masina i-a fost furata noaptea, iar dimineata, cand s-a trezit cu gandul de a se intoarce acasa, a constatat ca masina disparuse din fata blocului. A anuntat Politia si si-a decalat plecarea cu cateva zile. Masina a fost gasita in Valcea, numai ca era "duplicatul" unui automobil cu numar de Bucuresti - aceeasi marca, aceeasi culoare, aceeasi serie la motor, acelasi numar de inmatriculare.

"Este primul caz, de cand suntem noi politisti, de acest gen pe care-l intalnim. Probabil este vorba de un produs contrafacut. Oricum, cercetarile au fost continuate de cei de la Sibiu, unde cauza a fost inregistrata initial cu autori necunoscuti. Acum se stie cine-i autorul - baiatul unui avocat din Dragasani. Cei in posesia carora am gasit-o au declarat, la inceput, ca ar fi cumparat-o din Bucuresti, din Targul Titan, cu 3.800 de dolari, desi ea valora pe putin 7.000 de euro. I-au schimbat incuietorile si alte piese, in rest au lasat-o exact ca pe cea din Bucuresti. Furtul a fost comis in octombrie 2003", declara unul dintre politistii din Dragasani.

BEIZADEA. O alta masina furata - Volkswagen Passat - a fost gasita in posesia aceluiasi baiat de avocat. Proprietarul masinii era un francez, care o cumparase de la reprezentanta din Romania, in leasing. Ca sa nu fie gasita prin satelit, caci avea sistem GPRS montat in interior, i s-a schimbat tot bordul. Masina a fost furata din Timisoara, in urma cu doi ani. I s-a facut RAR-ul, a fost inmatriculata, in Deva, o vreme a fost tinuta ascunsa prin Oradea, iar apoi a aparut in Dragasani. Politistii au intrat rapid pe fir. Asa s-a aflat ca numerele cu care era inmatriculata expirasera de mult, astfel incat soferul s-a ales cu dosar penal pentru punerea in circulatie a unui autoturism cu numere false. Masina face obiectul inca unui dosar de cercetare penala, aflat la Timisoara. Autorii furtului au fost deja prinsi. Unul dintre ei este valcean. (Octavian Herta)

×
Subiecte în articol: observator masina