x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După CUTREMURUL de 7,8 grade Nepalul este lovit de o nouă PLAGĂ -TRAFICUL CU COPII

După CUTREMURUL de 7,8 grade Nepalul este lovit de o nouă PLAGĂ -TRAFICUL CU COPII

25 Mai 2015   •   17:51
După CUTREMURUL de 7,8 grade Nepalul este lovit de o nouă PLAGĂ -TRAFICUL CU COPII

Autorităţile din India au salvat mai mult de 20 de copii din ghearele unei reţele de traficanţi de carne vie. Reţeaua vizează mai ales familiile care au rămas fără mijloace de trai după cutremurul de luna trecută din Nepal.

Cutremurul de 7,8 grade pe scara Richter a ucis peste 8.600 de oameni, a devastat zone rurale iar sute de oameni au rămas fără locuinţe.

După această catastrofă, organizaţiile mondiale au avertizat că fetele şi femeile tinere sunt cele mai vulnerabile în faţa traficanţilor care duc femei pentru bordelurile din Asia. Operaţiunea de salvare a  scos la iveală o altă problemă, traficul cu copii ale căror familii au rămas fără locuinţe şi mijloace de trai.

Părinţii, din satele sărace din nordul Indiei care munceau în Nepal şi care au fost concediaţi după cutremur, au fost convinşi de traficanţi să îngăduie copiilor să meargă cu ei pentru că vor avea locuri de muncă bine plătite. Copii pe care traficanţii i-au luat aveau vârste cuprinse între 8 şi 14 ani.

Copii, de fapt, ar fi sfârşit într-o fabrică de sacoşe din Mumbai. Patru traficanţi au fost reţinuţi de poliţie iar patru copii  preluaţi de autorităţi.

×
Subiecte în articol: trafic de fiinte umane nepal