x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După război, David se-arată - “Prioritate zero”, după evenimente

După război, David se-arată - “Prioritate zero”, după evenimente

de Diana Scarlat    |    30 Aug 2008   •   00:00
După război, David se-arată - “Prioritate zero”, după evenimente

Ca şi cum l-ar fi interesat pînă ieri soarta mafioţilor din ce în ce mai ameninţători, ministrul Internelor, Cristian David (foto), a simţit nevoia să facă declaraţii pompoase şi să arate că are situaţia sub control.



Ca şi cum l-ar fi interesat pînă ieri soarta mafioţilor din ce în ce mai ameninţători, ministrul Internelor, Cristian David (foto), a simţit nevoia să facă declaraţii pompoase şi să arate că are situaţia sub control. Ministrul David a convocat ieri-dimineaţă o videoconferinţă cu şefii inspectoratelor judeţene de poliţie, în urma căreia s-a stabilit prioritatea zero a ministerului: intensificarea acţiunilor de destructurare a grupărilor de crimă organizată care acţionează în mai multe judeţe din ţară. Conferinţa n-ar fi existat dacă n-ar fi făcut scandal reporterii atacaţi şi ameninţaţi joi la Craiova de monstruosul cortegiu funerar compus din aproape 2.000 de mafioţi. Întrebat de ce forţele de ordine nu au venit în sprijinul reporterilor, ministrul spunea joi, în ziua înmormîntării, că Poliţia şi-a făcut datoria şi nu vede nici o neregulă în activitatea celor de la Craiova, chiar dacă lipseau cu desăvîrşire de lîngă cei atacaţi pe spaţiul public, în timp ce încercau să-şi facă meseria.

DE-ACUM ÎNAINTE... “Începînd de acum, vreau ca să intensificăm această activitate de destructurare şi de desfiinţare a activităţii acestor grupuri infracţionale”, a spus ieri ministrul, ca şi cum pericolul n-ar fi existat pînă ieri şi-ar fi apărut peste noapte. Ministrul Internelor a solicitat abia ieri ca activitatea poliţiei să se desfăşoare după acest prioritar obiectiv zero, pentru perioada imediat următoare. Asta după ce, în cursul săptămînii, interlopul Caiac a murit împuşcat la Craiova, trei clanuri de romi s-au bătut şi s-au împuşcat în stradă la Clejani, la Rîmnicu Sărat şi la Drobeta Turnu-Severin, iar un om al străzii a fost bătut şi împuşcat cu mai multe gloanţe de cauciuc în noaptea de joi spre vineri, la Constanţa. Procurorii doljeni au emis abia ieri o ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele lui Cătălin Mavrichie, presupusul asasin al lui Mihai Pârvu, zis Caiac.Tot acum, ministrul şi-a dat seama şi că foarte mulţi infractori deţin ilegal arme de toate felurile, şi-ar fi cazul să se ia măsuri...

×
Subiecte în articol: observator