x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii cer demisia Ligiei Deca și ministrului Sorin Cîmpeanu

Elevii cer demisia Ligiei Deca și ministrului Sorin Cîmpeanu

17 Dec 2021   •   11:40
Elevii cer demisia Ligiei Deca și ministrului Sorin Cîmpeanu
Sursa foto: gov.ro

Mai multe asociații ale elevilor cer ministrului Sorin Cîmpeanu și consilierei prezidențiale, Ligia Deca, să își dea demisia „pentru a stopa malpraxisul educațional pe care îl comit”.

„Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) solicită ministrului Sorin Cîmpeanu și consilierei prezidențiale, Ligia Deca, să își dea demisia pentru a stopa malpraxisul educațional pe care îl comit! În contextul discuțiilor cu privire la adoptarea noului buget de stat, reprezentanții elevilor au transmis multiple solicitări pentru includerea unor fonduri pentru transportul gratuit al elevilor în bugetul de stat.
Pe surse, s-a aflat că aceste sume nu vor fi acordate, în ciuda faptului că legea prevede acest lucru de peste un an”, potrivit unui comunicat de presă.

Semnatarii amintesc faptul că lipsa acestor fonduri reprezintă un impediment pentru elevi, consiliile județene din țară refuzând să asigure transportul gratuit al elevilor din această cauză.

„Elevii ajung să fie puși în situații periculoase, fiind nevoiți, din lipsa posibilităților materiale, să abandoneze școala, să absenteze de la ore, sau chiar să își pună în pericol integritatea corporală, recurgând la curse la ocazie. Considerăm că neasigurarea, pentru un al doilea an la rând, a acestor sume ar însemna o încălcare flagrantă a statului de drept, fiind încălcată astfel Legea Educației. Atât Sorin Cîmpeanu, cât și Ligia Deca, comit un malpraxis educațional de neiertat, jucându-se cu viețile elevilor, existând riscul de a se ajunge la un nou caz Caracal din vina lor”, adaugă semnatarii.

Potrivit acestora, dacă aceștia într-adevăr doresc binele elevilor, vor recurge la una din două variante: fie vor acorda sume de la bugetul de stat pentru transport, fie își vor da demisia, deoarece „niște persoane atât de iresponsabile nu pot fi puse să aibă grijă de educația elevilor”.

Elevii cer ca Ligia Deca și Sorin Cîmpeanu să își dea demisia de urgență.

“Este inacceptabil faptul că niște oameni cu funcții atât de înalte, cu atâta putere de decizie, care sunt responsabili de educația a sute de mii de elevi, să nu realizeze consecințele pe care deciziile lor le au. Lipsa unor fonduri de la bugetul de stat pentru transportul elevilor nu doar că va afecta negativ
rezultatele academice ale elevilor, ci poate pune la risc elevii din punct de vedere al integrității lor fizice. Câți elevi trebuie să își mai riște viețile și să mai sufere din cauza incompetenței politicienilor? De câte cazuri Caracal mai este nevoie ca politicienii să învețe să respecte legea?”, transmite Ariana Dudună, președinte AEC.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: demisie cîmpeanu