x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elicopter militar cu zece persoane la bord, PRĂBUŞIT în Sibiu. Opt militari au murit. Supravieţuitorii, preluaţi de SMURD (VIDEO)

Elicopter militar cu zece persoane la bord, PRĂBUŞIT în Sibiu. Opt militari au murit. Supravieţuitorii, preluaţi de SMURD (VIDEO)

21 Noi 2014   •   11:27
Elicopter militar cu zece persoane la bord, PRĂBUŞIT în Sibiu. Opt militari au murit. Supravieţuitorii, preluaţi de SMURD (VIDEO)
Sursa foto: turnulsfatului.ro
UPDATE 14:15 - Primul militar rănit în accidentul de elicopter din judeţul Sibiu, care a supravieţuit, a ajuns la UPU SMURD Târgu Mureş cu elicopterul, având arsuri pe o suprafaţă mare din corp.

'Pacientul a ajuns de două minute în serviciul de urgenţă adus de elicopter. Este stabil hemodinamic este intubat, sedat, relaxat deci pus pe aparate pentru că are o suprafaţă arsă destul de extinsă. Şi pentru asta noi l-am adormit, sedat şi relaxat ca să nu simtă această durere. La locul accidentului a fost conştient iniţial. Imediat intră în CT pot să vă spun şi alte diagniostice şi leziuni', a declarat dr. Emilia Turuţ, medic şef de gardă la UPU SMURD.

Cel de-al doilea militar care a supravieţuit accidentului va ajunge la Târgu Mureş cu o ambulanţă specială.

UPDATE 13:00
- Ministerul Apărării anunță, într-un comunicat, că elicopterul militar IAR-330 PUMA s-a prăbușit în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene.



UPDATE 12:25
- Reprezentanții Inspectoratului de Urgență anunță că în elicopter se aflau zece persoane, opt dintre acestea pierzându-și viața. Ceilalți doi militari sunt transportați la Urgență, cu arsuri. Deocamdată nu au fost date informații referitor la starea celor doi. Epava elicopterului a fost găsită în satul Ștejărișu, care aparține de comuna Iacobeni.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, se deplasează spre locul prăbușirii. Zona respectivă nu este acoperită de nicio rețea de telefonie mobilă. Apar și primele ipoteze care ar fi dus la producerea accidentului. Prima susține că unul din motoarele elicopterului a luat foc, iar cea de-a doua invocă o eroare umană, amplificată de condițiile meteo.

UPDATE 11:38
- Elicopterul a fost văzut intrând în derivă acum aproximativ două ore. Martorii vorbesc despre faptul că înainte de a se prăbuși, elicopterul a fost văzut luând direcția Iacobeniului, înspre o zonă împădurită.

”Acum vreo două ore cred că s-a petrecut tragedia. Oamenii din sat vorbesc că elicopterul s-a învârtit razant, de vreo două ori, deasupra satului. Era în derivă. După aceea s-ar fi îndreptat către Iacobeni, oamenii din sat au plecat în căutarea locului, s-au mobilizat. O grămadă de ambulanțe și de mașini de pompieri au trecut de asemenea prin sat în căutarea locului”, povestește Marius Dudaș, secretarul comunei Laslea, de care aparține satul Mălâncrav, citat de turnulsfatului.ro.

UPDATE 11:27
- Localnici din satul Mălâncrav povestesc că au văzut elicopterul survolând localitatea la o înălţime foarte mică. "Am văzut elicopterul, eram în curte şi chiar mă miram de ce zboară atât de jos", povesteşte unul dintre localnici, potrivit tribuna.ro.

Inspectoratul de Situații de Urgență Sibiu a fost sesizat în urma unui apel la numărul de urgență 112. ”Încă nu am găsit aparatul, acum suntem în zonă. Confirmăm incidentul, vom veni cu informații atunci când vom ajunge la locul accidentului”, a declarat Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu, pentru turnulsfatului.ro.

Informațiile furnizate în prezent indică faptul că ar fi cel puțin doi supraviețuitori. Două elicoptere SMURD Mureș sunt pregătite pentru a interveni cu echipaj medical.
.....................................................

Un elicopter militar de transport, IAR 330 Puma Socat, aparținând Armatei Române, s-a prăbușit azi în apropierea localității Mălâncrav, în pădurea Stejăriș, la limita dintre județele Sibiu și Mureș. Potrivit ministrului Apărării, în elicopter s-ar fi aflat opt persoane.

Aparatul ar fi luat foc în aer și s-ar fi prăbușit lângă municipiul Mediaş, în nordul judeţului Sibiu, într-o zonă împădurită, foarte greu accesibilă.

Toate echipajele Serviciului de Ambulanță Mediaș au plecat spre locul tragediei.

×