x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc îl vrea pe Constantin Iancu demis şi din partid şi din Ministerul Agriculturii

Emil Boc îl vrea pe Constantin Iancu demis şi din partid şi din Ministerul Agriculturii

25 Feb 2009   •   00:00

Preşedintele Partidului Democrat-Liberal (PD-L), Emil Boc, a cerut Organizaţiei PD-L Dolj să-l demită pe Constantin Iancu din calitatea de membru al acestui partid, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al PD-L, citat de Agerpres.



"Totodată, Emil Boc, în calitate de prim-ministru al României, i-a solicitat ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, să-l elibereze din funcţie pe Constantin Iancu, şef la Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare", se spune în finalul comunicatului. Preşedintele PD-L Dolj, Radu Berceanu, a declarat, marţi, la Calafat, că directorul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), Constantin Iancu, a făcut foarte rău dacă nu şi-a înaintat demisia din funcţie în urma dezvăluirilor din presă legate de persoana sa, aşa cum a anunţat sâmbătă.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Constantin Iancu este inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod nelegal, ameninţare şi loviri sau alte violenţe. Pentru aceste fapte, Constantin Iancu a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 27 octombrie, la propunerea procurorilor DIICOT care au formulat şi propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, însă această propunere a fost respinsă de Tribunalul Dolj. Potrivit DIICOT, cauza în care este cercetat Iancu este în curs de definitivare.

×
Subiecte în articol: romania iancu constantin iancu