x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Epidemiologul Jurma critică autoritățile: se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile

Epidemiologul Jurma critică autoritățile: se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile

01 Oct 2021   •   08:53
Epidemiologul Jurma critică autoritățile: se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile
Sursa foto: Hepta

Epidemiologul Octavian Jurma critică dur decizia autorităților care au decis să păstreze școlile deschise indiferent de rata de infectare din localitate. Se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile, susține specialistul.

Octavian Jurma a scris un mesaj pe Facebook în care compară măsura impusă de Guvern cu decizia lui Nero privind incendierea Romei.

„O să vorbim mult de această decizie fatidică care este comparabilă cu decizia lui Nero de a da foc Romei ca să își desăvârșească opera. În cazul acesta însă motivele sunt mult mai prozaice și cinice: se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile”, a explicat epidemiologul.

Pentru a arăta cât de gravă este situația, Octavian Jurma folosește o parabolă în care, în locul pompierilor chemați să stingă incendiul dintr-o casă, sosesc reprezentanții unui partid cu o cisternă de benzină.

„Nu am lăsat pompierii să vină pentru că ne costă prea mulți bani. Ai vazut însă că se stinge incendiul și fără pompieri? Plus ca te-am scăpat și de povara bătrânilor. Nu uita să votezi partidul la anul", este deznodământul parabolei.

Specialistul a explicat de ce rata de infectare a crescut foarte mult în ultimele zile.

„Ei bine în timpul lunii august și septembrie pandemia a crescut exponențial, iar creșterea și mai agresivă din această săptămâna este rezultatul deschiderii școlilor în urmă cu 2 săptămâni. Numărul de cazuri va exploda dar guvernatii noștri știu foarte bine asta. Atunci de ce au ales să arunce benzină pe un foc deja scăpat de sub control? Pentru că nu puteau ține birturile și pacanele deschise dacă închideau școlile. Ar fi ieșit un circ monstruos până și în România”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Elevii și preșcolarii merg la școală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19, a decis, joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi și profesori.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma Delta COVID-19 Covid-19