x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Episcopul Florentin Crihălmeanu: Învierea Domnului este sărbătoarea milostivirii

Episcopul Florentin Crihălmeanu: Învierea Domnului este sărbătoarea milostivirii

30 Apr 2016   •   21:37
Episcopul Florentin Crihălmeanu: Învierea Domnului este sărbătoarea milostivirii

Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, pune accentul pe milostivire în Pastorala la sărbătoarea Învierii Domnului. 

'Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Hristos este sărbătoarea milostivirii Tatălui faţă de noi oamenii. Prin biruinţa Fiului Său asupra morţii, Dumnezeu ne-a renăscut la o nouă viaţă, oferindu-ne o moştenire nepieritoare: bucuria vieţii veşnice. Celebrăm Mărita Sărbătoare în contextul Anului Jubiliar în care Sf. Părinte Papa Francisc ne invită să contemplăm misterul milostivirii divine, care este izvor de bucurie, de seninătate şi de pace şi, mai cu seamă, pentru că este o condiţie a mântuirii noastre', afirmă în scrisoarea sa pastorală episcopul Florentin Crihălmeanu. 

El mai spune că pentru a putea pătrunde în acest mister, face invitaţia de a asculta cuvântul Celui care a cunoscut profunzimea iubirii milostive a Tatălui: Isus Hristos. 

'Prin cuvântul Său, prin gesturile Sale, El ne revelează chipul nevăzut al inimii milostive a Tatălui Ceresc. Cine ar putea să ne vorbească despre acest mister, dacă nu chiar Fiul Unic al Tatălui, căci "nimeni nu cunoaşte pe Fiul, decât numai Tatăl şi nici pe Tatăl nu-l cunoaşte nimeni decât numai Fiul şi cel căruia va voi Fiul să-i descopere" (cf. Mt 11,27). Îndemnul acestui An Sfânt al Milostivirii, "Fiţi milostivi precum Tatăl vostru milostiv este" (cf. Lc 6,36), ne cere, mai întâi, să cunoaştem milostivirea Tatălui, să o primim, să o trăim şi, apoi, să o oferim fraţilor, devenind instrumente ale milostivirii Sale în familie, în Biserică şi în societate', a mai spus Florentin Crihălmeanu. 

 

Sursa: AGERPRES

×