x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Episcopul Huşilor laudă familia tradiţională

Episcopul Huşilor laudă familia tradiţională

23 Oct 2017   •   10:50
Episcopul Huşilor laudă familia tradiţională
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ignatie Mureşanul a fost întronizat, ieri, drept noul episcop al Huşilor, după ce predecesorul său, Corneliu Bârlădeanu, s-a retras în urma unui scandal sexual. Mii de oameni au participat la ceremonia de instalare a noului episcop, celelalte biserici fiind închise, în judeţ.

La ceremonia de întronizare, Ignatie Mureşanul a declarat că prioritatea sa va fi susţinerea familiei tradiţionale „aşa cum a lăsat-o Dumnezeu”. „Una dintre priorităţile mele pastorale, pe lângă faptul de a sluji cu smerenie şi totală dăruire pe Dumnezeu, clericii şi credincioşii acestei eparhii binecuvântate, pe lângă faptul de a avea grijă de proiecte social-filantropice pentru cei aflaţi în suferinţă şi lipsuri materiale severe, va fi şi susţinerea familiei aşa cum Dumnezeu a lăsat-o: din mamă, tată şi copii. De ce? Dacă vrei să distrugi credinţa unui neam, a unui popor, e nevoie să destabilizezi, să desfigurezi conceptul de familie”, a spus noul episcop. „Vă rog să mă primiţi nu ca pe unul care face minuni, ci ca pe unul care vrea să vă slujească cu autoritatea dragostei, a blândeţii, a înţelegerii”, a adăugat acesta. Ceremonia a avut loc în prezenţa a mii de credincioşi şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

Multe biserici din judeţul Vaslui, în special din mediul rural, au fost închise ieri, pentru ca preoţii şi credincioşii să poată participa la ceremonia de la Episcopia Huşilor

 

×
Subiecte în articol: Ignatie Mureşanul