x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exces de putere: Rădăcinile mafiei imobiliare din Bucureşti. Cum s-a îmbogăţit "Gaşca Nordului" în mandatul lui Adriean Videanu

Exces de putere: Rădăcinile mafiei imobiliare din Bucureşti. Cum s-a îmbogăţit "Gaşca Nordului" în mandatul lui Adriean Videanu

09 Oct 2015   •   23:13
Exces de putere: Rădăcinile mafiei imobiliare din Bucureşti. Cum s-a îmbogăţit "Gaşca Nordului" în mandatul lui Adriean Videanu

Mafia imobiliară a Bucureştiului este un subiect pe marginea căruia au curs râuri de cerneală, un subiect căruia i-au fost dedicate multe ore de emisiuni şi anchete.

Vineri, la "Exces de putere", Oana Stancu Zamfir şi Adrian Ursu au prezentat doar o mică parte dintre afacerile derulate în perioada în care primar era Adrian Videanu.

Gherghina Tănase este doar una dintre victimele unui sistem ticăloşit, doar una dintre persoanele care au luptat în zadar pentru a primi ceea ce li se cuvine.

"A refuzat să onoreze notificările pe Legea 10, motivând că nu mai primim, pentru că s-a primit pe Legea 18. Din cele 6,75 ha, s-au primit o parte. Au spus că depăşim cota. Casa din Dobrogeanu, unde soţul a locuit cu bunicii, până în 1982 şi încă un teren, Poieniţa, lângă cantonul CFR. Au spus că depăşim cota şi nu ne mai retrocedează nimic. Legea 18 e terenul arabil, Legea 10 sunt terenurile luate în mod abuziv. Astea au fost răspunsurile de la Primărie, de la domnul Videanu" a explicat Gherghina Tănase.

Terenul, din vecinătatea bazei RATB din Băneasa, valorează o avere. Doar o parte din el, conform documentelor oficiale, este evaluat la 21 de milioane de euro.

"Prima dată ne-a căutat o doamnă, cu un domn, în final au propus 1 milion de euro, să le dăm notificarea, pentru întreaga suprafaţă. S-au întrerupt relaţiile, a spus că lucra pentru Sahia, le-am spus că o să luptăm" a mai spus Gherghina Tănase.

În 2007, Jurnalul Naţional scria despre un alt tun imobiliar, tot din zona Băneasa, în care apare numele misteriosului Peter Braun. Un teren de 20 de milioane de euro a ajuns la acesta, cu patronatul lui Adriean Videanu. Cel puţin aşa par să indice toate datele. Mai multe puteţi citiAICI

×