x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exclusiv - Cate firme au inregistrat romanii in 2012: ce inseamna "scaderea pe toate liniile"

Exclusiv - Cate firme au inregistrat romanii in 2012: ce inseamna "scaderea pe toate liniile"

16 Ian 2013   •   11:47
Exclusiv - Cate firme au inregistrat romanii in 2012: ce inseamna "scaderea pe toate liniile"
Numarul de firme inmatriculate in 2012 a scazut fata de anul precedent cu 5%, pana la 125.668 de firme. Cele mai multe inregistrari au fost SRL-uri (~61.000), urmate de persoane fizice autorizate (~43.600). Afla cele mai cautate domenii de activitate din 2012.

Nu este o scadere dramatica, ci un ciclu normal, considera Peter Barta, CEO la Fundatia Post Privatizare. “Este bine sa mai si dispara din firme, si probabil ca unele dintre ele s-au transformat in PFA-uri – dovada si cresterea, oricat de mica, a noilor PFA inregistrate”.

In 2013 trendul acesta ar putea continua, daca nu se iau masuri de sustinere a antreprenoriatului.

“Problema principala este lipsa unei politici de finantare seed capital. Lipseste o structura coerenta, lipseste sprijinul din partea statului. Este interesant ce se intampla in Portugalia, unde statul ofera programe de reduceri fiscale pentru start-up-uri si unde se observa un fenomen bun – indiferent cat supravietuieste firma sustinuta de stat, unul doi sau trei ani, statul tot castiga”, mai spune Peter Barta, contactat de Wall-Street.ro.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: firme inregistrari romani scadere