x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXTERNE/Info - 2 septembrie 2004

EXTERNE/Info - 2 septembrie 2004

02 Sep 2004   •   00:00
CANDIDATUL. Presedintele american, George W. Bush, a fost desemnat oficial, marti, candidat al Partidului Republican la alegerile prezidentiale din noiembrie, relateaza AFP. Nominalizarea sa a fost anuntata in cea de-a doua zi a Conventiei Republicane de la New York. Bush va accepta candidatura in cadrul unui discurs pe care il va sustine in seara aceasta. Tot ieri, fostul primar al New York-ului, Rudolph Giuliani, a anuntat ca ia in calcul o posibila candidatura la Casa Alba in 2008. (I.C.)

ELIBERARE. Trei ostatici indieni, trei kenieni si un egiptean, rapiti la 21 iulie in Irak, au fost pusi ieri in libertate, transmite AFP, citand postul de televiziune Al-Arabiya. Grupul care ii rapise amenintase ca-i va ucide pe cei sapte daca angajatorul lor, firma kuweitiana Kuwait Gulf Link Company, nu isi abandoneaza afacerile de pe teritoriul irakian. Compania le-a respectat solicitarea. (I.C.)

NEASCULTATOR. Fostul presedinte iugoslav Slobodan Milosevici, al carui proces tocmai s-a reluat la Haga, nu respecta recomandarile medicilor si nu isi ia medicamentele, se arata intr-un raport al acuzarii. Milosevici, care sufera de hipertensiune si de probleme cardio-vasculare, este acuzat ca ignora special tratamentul prescris de doctori, pentru a pune bete in roate procesului. Sanatatea lui precara a dus de multe ori la amanarea audierilor. (I.C.)

×
Subiecte în articol: observator