x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără secții de vot pentru români, în Malta și Nigeria

Fără secții de vot pentru români, în Malta și Nigeria

01 Oct 2020   •   20:51
Fără secții de vot pentru români, în Malta și Nigeria

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că două țări, Nigeria și Malta, au transmis oficial autorităților române că nu permit organizarea de secții de votare pe teritoriile lor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Întrebat de premierul Ludovic Orban despre stadiul pregătirii alegerilor parlamentare din decembrie în Diapora, ministrul de Externe a anunțat că două țări au transmis oficial că nu se pot organiza secții de votare pe teritoriile lor.

„Până în acest moment sunt doar două țări, Malta și Nigeria, care au comunicat oficial, în scris, că nu se pot organiza secții de votare pe teritoriile lor. În rest există acorduri de principiu sau preliminare din partea unor state cum ar fi Austria, Belgia, Italia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Republica Moldova, Olanda, Marea Britanie, Spania, Statele Unite, Ungaria, Turcia și mai sunt și altele, care au comunicat acest acord de principiu, sigur cu luarea în considerare a evoluției situației epidemiologice, urmând ca detaliile finale să fie stabilite ulterior”, a declarat Bogdan Aurescu la începutul ședinței de Guvern de joi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sectii de vot in strainatate