x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festivalul Toamnei - Sinaia: oras pietonal pentru trei zile

Festivalul Toamnei - Sinaia: oras pietonal pentru trei zile

27 Sep 2004   •   00:00

De zece ani, la fiecare sfarsit de septembrie, Sinaia este gazda Festivalului Toamnei, o manifestare care a adunat la aceasta editie 30.000 de turisti.

Cele trei zile de sarbatoare (24-26 septembrie) au culminat cu recitalurile unora dintre cele mai bune trupe romanesti ale momentului, care au demonstrat inca o data ca se poate canta si live. Deschiderea festivalului a fost oficiata de primarul statiunii si de fanfara din Ploiesti, dupa care au urmat actiunile de pe "Strada Retro": numere de circ, teatru de strada, parada personajelor de altadata, spectacolul celebrului flasnetar Vasile Cocolos etc.

LUSTRAGII. Pe scena din Parcul Dimitrie Ghica au urcat nume mari ale muzicii pop-rock romanesti: VH2 si Spitalul de Urgenta, Bosquito, Voltaj etc. Ineditul festivalului a constat in incercarea producatorului de a recrea atmosfera inceputului de secol. Au avut loc spectacole de folclor, proiectii de film in aer liber (seara "Chaplin", seara "Kubric", seara "Mari regizori romani contemporani"), expozitii de caricatura. N-au lipsit nici lustragiii, mustariile, ceainariile, nici spectacolele de sunet si lumina si focurile de artificii, intr-o Sinaie exclusiv pietonala. In cele trei zile, nici o masina nu a circulat pe strazile orasului, cu exceptia salvarilor si vehiculelor Politiei. A fost una dintre putinele manifestari organizate ca la carte. Sa fie oare mana membrilor trupei Vama Veche, carora le apartine Agentia de Vise, cea care a produs Sinaia Forever? (Catalina Iancu, Roxana I. Ancuta)

×
Subiecte în articol: observator