x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fetiţa Irinei Cristescu şi a milionarului mexican Hector Bitar rămâne în România

Fetiţa Irinei Cristescu şi a milionarului mexican Hector Bitar rămâne în România

15 Mai 2016   •   08:15
Fetiţa Irinei Cristescu şi a milionarului mexican Hector Bitar rămâne în România
Sursa foto: Foto: captura video Antena 3

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri ca Alessia, fetiţa Irinei Cristescu şi a milionarului mexican Hector Bitar de la Pena, să rămână în România.

Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile declarate de mamă şi de către procurori şi a respins cererea de înapoiere a fetiţei în Mexic formulată de tatăl ei, astfel încât copilul rămâne în România.

În anul 2011, Irina Cristescu l-a întâlnit pe arhitectul Hector Bitar de la Pena, nepotul magnatului mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Cei doi s-au căsătorit l-a scurt timp, iar Irina Cristescu a rămas însărcinată.

După ce a născut-o pe Alessia, femeia susţine că arhitectul mexican ar fi devenit violent cu ea, iar la un moment dat a citit un mesaj în telefonul soţului, în care acesta discuta cu un criminal despre răpirea fetiţei şi uciderea mamei. Acela a fost momentul în care a decis să revină în România, luând şi fetiţa cu ea.

Hector Bitar de la Pena a deschis un proces împotriva femeii şi a acuzat-o de răpire internaţională de copii.

În luna februarie 2016, Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea tatălui şi a decis ca Alessia să fie înapoiată la reşedinţa lui Hector Bitar de la Pena din Mexic. Irina Cristescu a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti şi a avut câştig de cauză.

Pe 17 februarie, membrii Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor au primit-o în audienţă pe Irina Cristescu.

La audiere, deputatul Mircea Man, preşedintele comisiei, a declarat că va face toate demersurile legale pentru a o ajuta pe Irina Cristescu să păstreze custodia fetiţei sale, Alessia.

Cu acel prilej, purtătorul de cuvânt al familiei Cristescu, Corina Vinţan, a declarat că Irina a plecat din Mexic "sub ameninţarea morţii", în condiţii dramatice.

"A cerut sprijinul Ambasadei României din Mexic, ambasadei americane, au fost evacuate de urgenţă din Mexic, au aterizat în Huston (SUA), unde au intrat sub protecţia poliţiei americane şi FBI-ului, au fost adăpostite trei zile, după care, fiind cetăţeni români şi neavând motiv şi posibilitate să stea pe o viză turistică în SUA, au fost puse pe un avion şi trimise în România. Din momentul în care au venit în România, Alessia a devenit cetăţean român şi din acel moment au curs procesele", a susţinut Vinţan.

Corina Vinţan a mai subliniat că doreşte să afle motivele care au stat la baza deciziei de returnare a copilului în Mexic, în condiţiile în care "există o Ordonanţă preşedinţială care a acordat deja custodia exclusivă Irinei Cristescu, tot în România".

Sursa: AGERPRES

×