x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firmele de deszăpezire, amendate pentru curățarea defectuoasă a carosabilului

Firmele de deszăpezire, amendate pentru curățarea defectuoasă a carosabilului

17 Ian 2016   •   16:27
Firmele de deszăpezire, amendate pentru curățarea defectuoasă a carosabilului

Poliţia Capitalei a sancţionat contravenţional operatorii economici cu atribuţii în deszăpezire, invocând curăţarea defectuoasă a carosabilului pe arterele principale destinate transportului în comun, accesului în instituţii publice, de sănătate, de alimentaţie publică, de asigurare a energiei electrice şi termice, dar şi lipsa intervenţiei la deszăpezire pe străzile secundare.

Potrivit unui comunicat remis, duminică, AGERPRES, de DGPMB, firmele de deszăpezire au acţionat defectuos, fiind sancţionate în conformitate cu art. 105 pct. 28 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.

"Recomandăm deplasarea cu autoturismele personale doar pentru situaţii de urgenţă şi utilizarea cu preponderenţă a mijloacelor de transport în comun, echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru deplasarea în condiţii de iarnă, precum şi respectarea cu stricteţe a semnalelor şi recomandărilor poliţiştilor rutieri. Să adaptaţi viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circulaţi cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule, şi să nu bruscaţi comenzile maşinii", precizează comunicatul DGPMB.


Sursa: AGERPRES 

×