x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firmele de salubritate ameninţă cu greva. Gunoierii, obligaţi să monteze pubele pentru reciclare selectivă

Firmele de salubritate ameninţă cu greva. Gunoierii, obligaţi să monteze pubele pentru reciclare selectivă

16 Apr 2014   •   09:24
Firmele de salubritate ameninţă cu greva. Gunoierii, obligaţi să monteze pubele pentru reciclare selectivă

Noua lege privind gunoiul, promulgată în urmă cu o lună, nemulţumeşte firmele de salubritate, ale căror reprezentanţi ameninţă că vor intra în grevă, anunţă digi24.ro. Potrivit actului normativ, firmele care strâng gunoaiele au la dispoziţie trei luni pentru a monta pubele destinate reciclării selective – hârtie, metal, plastic şi sticlă. În caz contrar, vor rămâne fără licenţe.

În acest moment, modalitățile de selectare a gunoiului prin pubelele speciale nu au o finalitate, întrucât deşeurile strânse astfel nu sunt valorificate. Agenții economici care nu colectează separat deşeurile sunt amendaţi, însă maşinile de gunoi preiau încărcătura din containere la un loc.

Legea mai spune că tot ce ridică gunoierii de pe străzi devine proprietatea lor. Patronii firmelor de reciclare, care au investit zeci de milioane de euro în fabrici şi tehnologie, sunt nemulţumiţi pentru că rămân fără materie primă.


×