x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Floriile la catolici, celebrate pe străzile din Capitală

Floriile la catolici, celebrate pe străzile din Capitală

15 Apr 2019   •   09:01
Floriile la catolici, celebrate pe străzile din Capitală
Sursa foto: Victor Stroe

Preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din Bucureşti şi câteva sute de credincioşi au participat, duminică, la tradiţionala procesiune de Florii pe străzile Capitalei, care a început din Piaţa Vladimir Ghika, din apropierea Bisericii „Preasfânta Inimă a lui Iisus”.

Procesiunea condusă de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu a început cu un moment de rugăciune în Piaţa Vladimir Ghika, lângă Biserica Preasfânta Inimă a lui Iisus, în cadrul căruia ÎPS Ioan Robu a binecuvântat ramurile pe care cei prezenţi le-au purtat în mână pe străzile Capitalei pe traseul Bdul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, str. G-ral Berthelot. În faţa procesiunii au mers tinerii, care au purtat „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”.

Conştientizarea dimensiunii spirituale

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, a vorbit despre importanţa credinţei: „Prin această procesiune îi îndemnăm pe toţi să conştientizeze dimensiunea spirituală, noi umblând pe străzile oraşului dăm mărturie că există lucruri mult mai profunde care nu se văd şi de care avem nevoie. Nu este doar un show, doar o strigare a credinţei noastre, ci o trecere cu smerenie prin cânt, prin oraşul acesta care ne primeşte, ne priveşte, fiind şi noi cetăţeni ai urbei, ai oraşului, şi îndemnând pe fiecare să conştientizeze propria trăire spirituală”.

 

Preşedintele Iohannis a mers sâmbătă dimineaţă la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, la slujba oficiată în Duminica Floriilor la catolici. Şeful statului a venit alături de soţia sa, Carmen Iohannis.

 

La finalul procesiunii, la Catedrala Sf. Iosif, ÎPS Ioan Robu a celebrat Sfânta Liturghie solemnă de Florii

 

Foto Victor Stroe

×
Subiecte în articol: duminica floriilor