x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, a murit la 91 de ani

Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, a murit la 91 de ani

28 Sep 2017   •   11:45
Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, a murit la 91 de ani

Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, a murit la vârsta de 91 de ani, miercuri seară, din cauze naturale, scrie The Guardian. Hefner, care a fondat revista sexual explicită, pentru bărbaţi în 1953, a murit în casa sa, Conacul Playboy, în Holmby Hills, Los Angeles.

“Tatăl meu a trăit o viaţă excepţională plină de impact în rolul său de pionier cultural, fiind una dintre vocile din spatele unora dintre cele mai semnificative mişcări culturale şi sociale ale generaţiilor noastre, militând pentru libertatea de exprimare, drepturile civile şi libertatea sexuală. El a definit un stil de viaţă şi un etos ce reprezintă esenţa brandului Playboy, unul dintre cele mai recunoscute şi vechi din istorie” a afirmat fiul său, Cooper Hefner, care ocupă funcţia de director creativ în cadrul Playboy.

Hefner care s-a născut în Chicago în 1926, a servit în armata americană în cel de-al Doilea Război Mondial, a absolvit Universitatea din Illinois şi a fost copywriter pentru Esquire înainte să lanseze revista Playboy în decembrie 1953. Primul număr, produs din bucătăria sa şi finanţat cu 8,000 de dolari de la investitori, s-a vândut în peste 50,000 de exemplare.

Revista a devenit rapid cunoscută pentru conţinutul sexual explicit, cât şi pentru publicaţiile scriitorilor precum Ray Bradbury, Ian Fleming, Joseph Heller, Jack Kerouac şi Margaret Atwood. Primul interviu al revistei a fost făcut cu Miles Davis. Alte interviuri au fost făcute cu Fidel Castro, Frank Sinatra, Marlon Brando şi Jimmy Carter, candidat la prezidenţiale. John Lennon a vorbit pentru Playboy în 1980, cu puţin timp înainte să fie ucis.

Abordarea “progresivă” a revistei, în ceea ce priveşte sexualitatea, a transformat-o într-o publicaţie controversată, populară, iar de-a lungul vieţii lui Hefner, brandul s-a dezvoltat şi a inclus producţia de filme, haine, bijuterii, parfumuri, accesorii şi multe altele, toate marcate cu inconfundabilul logo cu iepuraş.

 

×
Subiecte în articol: hugh hefner playboy