x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Formaţiunea ecologistă LMP cere formaţiunilor politice din Ungaria să sprijine maghiarii din România

Formaţiunea ecologistă LMP cere formaţiunilor politice din Ungaria să sprijine maghiarii din România

03 Oct 2017   •   16:36
Formaţiunea ecologistă LMP cere formaţiunilor politice din Ungaria să sprijine maghiarii din România

 Bernadett Szel, candidatul la poziţia de premier al partidului ecologist de opoziţie LMP, le va cere liderilor formaţiunilor politice din Ungaria să se unească în a apăra drepturile etnicilor maghiari din România, relatează MTI. 

Peter Ungar, membru al consiliului naţional al LMP, a spus de asemenea marţi că, odată cu apropierea marcării a 100 de ani de la Unirea de la Alba Iulia, "România asistă deja la o competiţie între cei care vorbesc în cei mai naţionalişti termeni". 

Această abordare este incompatibilă cu valorile europene, astfel că partidele din Ungaria ar trebui să fie unite în a condamna asemenea declaraţii, a adăugat el. 

România este o ţară multinaţională care ar trebui să acorde minorităţii etnice a maghiarilor dreptul de a-şi folosi limba natală şi de a-şi păstra cultura, a mai spus Ungar, adăugând că Ţinutul Secuiesc ar trebui să primească autonomie.

AGERPRES

×