x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul ministru Darius Vâlcov rămâne în arest

Fostul ministru Darius Vâlcov rămâne în arest

20 Apr 2015   •   11:33
Fostul ministru Darius Vâlcov rămâne în arest
Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv, după ce instanța supremă i-a respins cererea de înlocuire a măsurii cu arestul la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție.
 
Decizia a fost luată în această dimineață, de un complet de divergență, după ce, vineri, cei doi magistrați din completul care a judecat dosarul nu au ajuns la o soluție, unul dispunând menținerea măsurii arestului preventiv și celălalt, înlocuirea măsurii.
 
Hotărârea este definitivă, astfel că Darius Vâlcov va fi cercetat în continuare în arest preventiv.

Pe 2 aprilie, Darius Vâlcov a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari. 
 

×
Subiecte în articol: darius valcov