x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea anunță că 50 milioane de euro din PNRR vor fi alocate pentru servicii dedicate protecției copiilor

Gabriela Firea anunță că 50 milioane de euro din PNRR vor fi alocate pentru servicii dedicate protecției copiilor

17 Dec 2021   •   17:11
Gabriela Firea anunță că 50 milioane de euro din PNRR vor fi alocate pentru servicii dedicate protecției copiilor

50 milioane de euro din PNRR este suma ce va fi alocată pentru realizarea unui număr de 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecției copilului, a anunțat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Pe listă sunt centre de zi, centre de recuperare pentru copiii cu dizabilități și centre de consiliere pentru copiii cu părinți plecați în străinătate.

Pentru obținerea fondurilor vor putea aplica primăriile și ONG-urile, iar finanțarea va asigura cheltuielile pentru construcția și dotarea centrelor, dar și funcționarea lor timp de opt luni după inaugurare.

„Am avut primele întâlniri cu specialiștii ANPDCA pentru a verifica stadiul angajamentelor pe care trebuie să le îndeplinim, în calitate de autoritate de implementare, precum și termenele asumate față de Comisia Europeană.
Vrem să utilizăm cât mai eficient aceste fonduri, să nu avem întârzieri în depășirea jaloanelor din foaia de parcurs”, a anunțat, vineri, ministrul Gabriela Firea.

Banii din PNRR vor fi distribuiți prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea