x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea face acuzații dure: Luni începe școala fizic. Primarul general a ordonat oprirea transportului școlar! Replica lui Nicușor Dan

Gabriela Firea face acuzații dure: Luni începe școala fizic. Primarul general a ordonat oprirea transportului școlar! Replica lui Nicușor Dan

02 Feb 2021   •   21:20
Gabriela Firea face acuzații dure: Luni începe școala fizic. Primarul general a ordonat oprirea transportului școlar! Replica lui Nicușor Dan
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că autobuzele școlare a căror circulație a fost oprită în 2020 au reprezentat o măsură populistă a fostului primar Gabriela Firea. Generau costuri mari și erau disponibile doar pentru 6 din cele 600 de școli din București, spune acesta.

„Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală. Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Acesta a precizat că, din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei, plus TVA.

Nicușor Dan susține că, în prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Senatorul PSD, Gabriela Firea, îl acuză pe primarul general al Capitalei că „a ordonat” oprirea transportului școlar, asigurat de STB.

„Luni începe școala fizic, în sfârșit! A confirmat și K. Iohannis. Ce s-a gândit noul primar al Capitalei? Să familiilor din București și Ilfov. Așa că a ordonat oprirea transportului școlar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, și prin votul consilierilor generali social-democrați. Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real! În plus, ca un laș, nu-și asumă decizia cruntă luată de el personal - sunt martori din primărie și STB -, așa că a dispus ca anunțul să fie făcut, chipurile, ca o decizie a Asociației de dezvoltare pentru transport”, a scris marți seara pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susține că primarul general este președintele Asociației de dezvoltare, iar o astfel de hotărâre trebuia luată de către Comitelul Director și AGA, „adică ar fi trebuit să voteze, alături de primarul Capitalei, și președintele CJ Ilfov, și cei 40 de primari ai orașelor și comunelor din Ilfov. Votul primarului general este hotărâtor, deoarece STB suportă 90% din costul transportului public în regiunea București - Ilfov”.

„Este de notorietate și prevăzut în Actul Constitutiv și în Statut ca primarul general are un vot în Consiliul Director. Vot pe care eu l-am folosit pentru a ajuta elevii, iar Nicușor Dan îl folosește împotriva copiilor, a părinților lor și a familiilor din care provin. Plus o nouă sursă de aglomerare a traficului rutier în zona școlilor”, a mai scris Firea pe rețeaua de socializare.

Ea susține că „după ce a blocat construirea Spitalului Metropolitan, a Pasajului Doamna Ghica, a lucrărilor din Prelungirea Ghencea, noul primar al Dreptei Unite se răzbună și pe copii”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea