x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: M-am convins că UDMR nu trebuie să fie la guvernare

Geoană: M-am convins că UDMR nu trebuie să fie la guvernare

04 Feb 2009   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, l-a criticat, astăzi, pe preşedintele UDMR, Marko Bela, susţinând că decizia social-democraţilor de a nu accepta Uniunea la guvernare a fost justă.



"Ascultându-l pe domnul preşedinte Marko Bela spunând că România nu e un stat unitar sau nu ar trebui să fie, vreau să spun că sunt şi mai convins de justeţea deciziei PSD", a declarat Mircea Geoană, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca.
El a afirmat că o astfel de atitudine nu poate fi tolerată. "Poate că aici, la Cluj, PD-L, împreună cu UDMR, doresc să facă casă bună în continuare - problema lor, dar, din punctul meu de vedere, este de neacceptat ca o astfel de atitudine să fie tolerată într-o ţară şi într-un oraş care au dat dovadă de deschidere şi toleranţă", a adăugat Mircea Geoană. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat marţi că România este doar conform Constituţiei stat naţional, deoarece în realitate acest lucru nu mai este valabil demult. Liderul UDMR a comentat declaraţia făcută la Budapesta de preşedintele Traian Băsescu, potrivit căreia România nu va acorda niciodată autonomie teritorială Ţinutului Secuiesc. Opinia preşedintelui Traian Băsescu privind autonomia teritorială şi drepturile colective era cunoscută, dar la Budapesta ea a fost formulată mult mai dur şi mai puţin diplomatic faţă de trecut, a spus Marko Bela, care a mai adăugat că în politică nu se obişnuieşte să se spună 'niciodată'.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania