x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator George Maier, reprezentantul României la Olimpiada Internațională de Biologie: “Când ești acolo, ești mândru că ești român!”

George Maier, reprezentantul României la Olimpiada Internațională de Biologie: “Când ești acolo, ești mândru că ești român!”

01 Dec 2015   •   11:50
George Maier, reprezentantul României la Olimpiada Internațională de Biologie: “Când ești acolo, ești mândru că ești român!”
Sursa foto: George Maier / Foto: arhiva personală

Una dintre milioanele de voci tinere ale României este cea a clujeanului George Maier, un elev de 17 ani. Este în clasa a XI-a B la Liceul Teoretic “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, profilul “Științele naturii”. Este unul dintre puținii tineri care a reprezentat România peste hotare, în cadrul Olimpiadei Internaționale de Biologie.

“Participarea la olimpiade, indiferent de materie, are un rol foarte important prin faptul că acorzi mai mult timp unui anumit domeniu. Acest lucru va juca un rol important în conturarea carierei. Inevitabil devii mai bun în domeniul respectiv dacă îți dedici câteva ore zilnic unei anumite materii. Sacrificiile cântăresc prea puțin, în comparație cu beneficiile. Putem aminti spiritul de competiție, ambiția și, atunci când ajungi la nivel internațional, cunoști oameni din toată lumea, înveți despre culturile lor”, a declarat George Maier pentru Vocea Transilvaniei.

Pentru reușitele lui, nu puține de-a lungul anilor, le este recunoscător profesoarelor de biologie Roxana Roșca și Violeta Sarca, cele care l-au ajutat în pregătire încă din clasele gimnaziale, dar și părinților, familiei, prietenilor sau colegilor.

În viitor, este posibil ca George să plece din țară pentru a urma cursurile unei universități din America sau Anglia, una dintre opțiuni fiind Universitatea din Cambridge. Optează pentru străinătate nu din lipsa de încredere în sistemul românesc, ci pentru că acolo se studiază foarte bine domeniul Științelor biologice și se face cercetare la un nivel mai avansat. Altfel, spune tânărul, ar fi rămas în țară.

“Sistemul de învățământ din România este foarte bun, din punct de vedere teoretic. Mulți tineri care pleacă să studieze în alte țări sunt clasați la un nivel mult mai înalt decât ar trebui să fie la vârsta lor în ceea ce privește cunoștințele teoretice. În România cursurile sunt adaptate după tratatele internaționale și avem acces la informație. Totul depinde de cât de determinat ești să înveți. La noi în țară cercetarea nu este atât de dezvoltată, fondurile nu sunt atât de multe ca în străinătate. Resurse sunt, dar ar trebui să se regîndească puțin numărul de ore practice alocate. Practica ajută gândirii logice”, a adăugat tânărul licean.


Pe de altă parte, spune tânărul, este avantajoasă și modalitatea de abordare a sistemului din România: învățăm cât mai mult pentru că suntem indeciși și ulterior ne vom da seama ce anume vrem să facem.“Cei din străinătate acordă mult timp activităților extrașcolare. Asta ar trebui să învățăm și noi, și anume, să facem un echilibru între activitățile școlare și cele extracurriculare. Cred că este o chestiune care ține de modul de viață, de educație și de sistem. Dar ei își permit asta pentru că liceele lor sunt foarte specializate”, a explicat liceanul.



Citeste ce spune George Maier despre tragedia din Club Colectiv, pe voceatransilvaniei.ro



×